Wednesday, 25 July 2012

KONSPIRASI DAJJAL..!!!

FREEMANSONFreemason ialah pertubuhan persaudaraan yang muncul dengan asal usul yang kabur antara akhir abad ke-16 hingga awal abad ke-17.

Pertubuhan ini kini wujud dalam berbagai-bagai bentuk di seluruh dunia, dengan keahliannya dianggarkan sebanyak sekitar lima juta (termasuk sekitar 480,000 orang di England, Scotland dan Ireland sahaja, serta lebih kurang dua juta orang di Amerika Syarikat).

Pertubuhan Freemason yang wujud dalam pelbagai bentuk berkongsi prinsip dan pandangan moral dan metafizik yang sama, lazimnya mereka berkongsi kepercayaan kepada satu Makhluk Agung (Supreme Being).

Asal-usul

Kultus kuno

Terdapat pelbagai legenda dan teori mengenai asal-usul kewujudan Freemason. Ada yang mengaitkannya dengan kultus Iris-Osiris pada zaman Mesir kuno.

Ada pula yang mengatakan bahawa ia ditubuhkan pada abad ke-2 SM oleh ahli kitab atau pendeta Yahudi daripada mazhab Essene.

Sesetengah ilmuan Freemason berpendapat bahawa bahawa Freemason menjejak akar umbi mereka kepada pembinaan Haikal Sulaiman (King Solomon’s Temple) di Jerusalem pada 967 S.M. Asas cerita itu tertumpu kepada seseorang yang bernama Hiram Abiff yang mendakwa mengetahui rahsia Haikal Sulaiman.Kesatria Templar

Freemason juga dikaitkan dengan ahli Kesatria Templar (Knight's Templar). Mengikut legenda, pada abad ke-11, Kesatria Templar telah menjumpai harta karun di tinggalan bangunan Haikal Sulaiman (berpandukan sesetengah pendapat; terletaknya di sebuah bilik rahsia di bawah Masjidil Aqsa).

Ini menyebabkan kebanyakan mereka menjadi tersangat kaya sehinggalah harta itu dirampas oleh Raja Perancis Philip IV. Kesatria Templar dipenjarakan tetapi ada yang melarikan diri. Pergerakan ini menjadi sulit dan muncul kembali pada abad ke-17 di bawah nama Freemason.

Albert Pike (1872) pula dalam bukunya Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Massonry, berpendapat bahawa pada kurun ke-11, Kesatria Templar telah berpakat bersama Ketua Gereja di Constantinople.

Pada masa itu Ketua Gereja Constantinople (daripada Gereja Ortodoks Timur) bersaing dengan Gereja Katolik Rom.

Ahli Kesatria Templar bersumpah setia untuk melindungi umat Kristian yang melawat tempat suci; manakala matlamat rahsia mereka adalah untuk membina semula Haikal Sulaiman.

Binaan ini akan menjadi tempat paling suci untuk orang Kristian dan akan dapat menandingi kediaman suci Gereja Katolik di Roma.

Ahli Templar berselindung di bawah nama Brethren-Masons. Nama ini Frères Maçons dalam bahasa Perancis dieja menjadi Free-Masons dalam bahasa Inggeris.Persatuan tukang batu

Penjelasan yang lebih berasas mengenai gerakan Freemason ialah ia berkembang daripada persatuan pemahat dan tukang batu (dalam bahasa Inggeris, pemahat atau tukang batu dipanggil mason atau (stone mason) pada Zaman Pertengahan di Eropah.

Pada masa itu, mereka diambil untuk bekerja oleh raja dan pihak gereja. Terdapat dua jenis tukang batu. Satu ialah tukang batu yang memahat batu-batu biasa yang dinamakan rough mason. Freestone mason pula adalah tukang batu yang memahat batu-batu yang lebih terperinci dan dengan kesenian.

Mereka ini adalah golongan bebas (free) dan bukan hamba kepada mana-mana tuan yang kaya. Nama "Freestone mason" kemudian disingkatkan menjadi Freemason.

Oleh sebab keistimewaan dan kebolehan mereka, golongan ini menubuhkan kelab atau persatuan sendiri untuk membincangkan pertukangan, kesenian dan kadar upah mereka. Salam tangan rahsia, kata-kata rahsia dan tanda-tanda lain direka untuk membezakan mereka dengan tukang batu yang lain.

Sejarah

Terdapat beberapa bukti Freemason mula tersebar di benua Eropah seawal akhir kurun ke-16 Masehi.

Salah satu bukti bertulis awal yang menunjukkan cabang Freemason telah ada di England pada tahun 1641 ialah rekod inisiasi Robert Moray, salah seorang keluarga raja.

Moray menjadi anggota Freemason di Edinburgh pada 20 Mei 1641. Selain itu, Elias Ashmole, yang juga berdarah keluarga Raja England, menulis dalam buku diarinya bahawa dia telah menjadi anggota Freemason di Lancashire, pada 16 Oktober 1646.

Peristiwa penting dalam perkembangan Freemason adalah pada 24 Jun 1717 dengan terdirinya Loji Besar England (Grand Lodge of England).Dengan terdirinya pusat bagi persatuan itu di England, Freemason kini menjadi organisasi nasional yang tidak lagi bergerak secara rahsia.

Loji Besar England merupakan gabungan daripada empat cabang Freemason dan mereka mempercayai falsafah yang sama iaitu "Agama yang mana semua manusia bersetuju... adalah menjadi Manusia yang Baik dan Benar" (Religion is which all men agree… that is, to be Good Men and True).

Dengan terbentuknya Loji Besar England, gerakan Freemason semakin merebak sehingga berkembang melintasi benua Eropah sehingga ke benua Amerika.

Etika Freemason

Freemason mengamalkan tiga etika-etika yang diikuti demi mengaburi pergerakan mereka

Persaudaraan

Setiap pengikut-pengikut Freemason diwajibkan untuk bertoleransi, dan berfikiran positif sesama sendiri agar pendirian mereka mudah diterima.

Menderma dan beramal kebajikan

Pengikut Freemason melakukan pelbagai perkara kebajikan demi untuk menarik lebih ramai pengikut mereka.

Kebenaran

Mereka berpegang teguh terhadap kepercayaan mereka. Mereka percaya bahawa prinsip yang mereka bawa membawa lebih kepada kemajuan dan mendapat kehidupan yang lebih baik.

Struktur organisasi

Loji Besar (Grand Lodge) adalah badan bebas dan berdaulat yang mentadbir Freemason di sesebuah negara, negeri atau kawasan. Tiada satu badan teratas yang mengawal Freemason di peringkat global.

Perhubungan antara loji-loji yang berlainan bergantung kepada kehendak atau pengiktirafan bersama.

Loji merupakan unit asas Freemason. Setiap loji baru mesti mempunyai waran atau piagam yang diberi oleh Loji Besar yang membenarkannya untuk membuat perjumpaan dan beroperasi.

Loji mesti mengadakan perjumpaan pada tempat yang tetap dan tarikh yang telah ditentukan. Ia akan memilih, menerima ahli baru dan mempromosikan ahli dan pegawainya. Ia juga akan membina dan mengurus aset dan hartanahnya termasuk rekod perjumpaan.

Seperti organisasi lain, ia mempunyai perjumpaan rasmi, perjumpaan tahunan, dana amal, surat menyurat dan laporan, yuran keahlian, akaun, acara istimewa dan pelbagai lagi. Setiap loji mempunyai tradisi unik tersendiri.


Grand Lodge of England

Prinsip dan aktiviti utama

Freemason seringkali dipanggil sebagai "persatuan rahsia". Bagaimanapun bagi ahli Freemason, persatuan mereka lebih tepat sebagai persatuan yang hanya boleh difahami oleh orang tertentu kerana sesetengah aspeknya adalah sulit.

Pada kurun ke-21, persatuan ini menjadi tidak lagi rahsia (lebih terbuka) dan lebih kepada "persatuan yang mempunyai rahsia". Aspek sulit dalam persatuan moden ini adalah pengiktirafan sesama ahli dan sesetengah elemen ritual.

Walaupun ia sebuah organisasi yang pelbagai, kerja amal masyarakat dan memelihara persaudaraan sesama ahli masih menjadi perkara pokok.

Gerakan Freemason

Freemason di Amerika Syarikat

George Washington, yang menjadi Presiden pertama Amerika Syarikat pada 30 April 1789 adalah seorang anggota Freemason.

Selain itu, para penandatangan Perisytiharan Kemerdekaan Amerika Syarikat yang ditandatangani pada 4 Julai 1778 oleh William Hoper, Benjamin Franklin, Matthew Thornton, William Whipple, John Hancock, Phillip Livinston dan Thomas Nelson, juga dipercayai pengikut Freemason.

Selain Washington, 13 lagi presiden, lapan naib presiden dan 35 Hakim Mahkamah Agung Amerika Syarikat pernah dikenalpasti sebagai ahli Freemason.

Washington adalah ahli Freemason yang berpusat di New York City. Ahli Freemason yang dikenal pasti di Amerika Syarikat dianggarkan berjumlah tiga juta dan di New York sahaja terdapat lebih kurang 136,000 ahli.

Freemason di Iraq

Sebilangan cawangan Freemason di Iraq telah wujud seawal tahun 1903, dan bertambah bilangannya apabila negara itu diperintah di bawah Mandat British sejurus selepas Perang Dunia I.

Bagaimanapun, keadaan itu berubah pada bulan Julai 1958 selepas Revolusi, dengan pembubaran pemerintahan beraja dan pengisytiharan Iraq sebagai sebuah republik di bawah Jeneral Qasim.

Lesen yang membenarkan cawangan Freemason ditarik balik dan undang-undang diperkenalkan untuk mengharamkan sebarang perjumpaan Freemason.

Pendirian itu kemudian diperkukuh oleh Saddam Hussein, yang menetapkan hukuman mati bagi mereka yang "mempromosikan atau menyanjung prinsip-prinsip Zionisme, termasuk Freemason, dan mereka yang melibatkan diri dalam pertubuhan Zionisme".

Ini sebab mengapa Saddam Hussein perlu di bunuh.

Dengan kejatuhan pemerintahan Saddam Hussein selepas serangan Amerika Syarikat ke atas Iraq, pengharaman ke atas Freemason dimansuhkan dan pada tahun 2007, Land Air and Sea Lodge, No. 1 dianugerahi dengan piagam oleh Loji Besar New York (Grand Lodge of New York).

Freemason di Malaysia

Di Malaysia, cawangan Freemason beroperasi sebagai Loji Besar Daerah Timur Tengah (District Grand Lodges of Middle East atau DGLME).

DGLME secara rasmi bermula di Kuala Lumpur pada 20 Oktober 1916. Ia dipanggil Timur Tengah kerana pada awal kurun ke-19, setiap yang berada antara timur India tidak termasuk timur jauh (Hong Kong, China dan Jepun) dikenali sebagai Timur Tengah.

Hanya pada kurun ke-20, istilah Timur Tengah merujuk kepada negara Arab dan Teluk. Cawangan ini bagaimanapun tidak mahu mengubah namanya kerana sudah biasa dengan nama tersebut dan tradisinya.

DGLME ini meliputi bandar yang luas termasuk bandar lain di rantau ini:

Singapura: 3 loji
Kuala Lumpur: 3 loji
Pulau Pinang: 1 loji
lpoh: 1 loji
Kuantan: 1 loji
Kuching: 2 loji
Port Dickson: 1 loji
Port Klang: 1 loji
Kelantan: 1 loji
Taiping : 1 loji
Kota Kinabalu: 1 loji
Bangkok: 3 loji
Pattaya: 1 loji
Melaka: 1 logi

Tentangan dan kritikan terhadap Freemason

Islam dan Freemason

Sesetengah ulama Islam menegaskan adalah tujuan utama Freemason ialah mengambil kembali tanah Palestin dan membina kembali Haikal Sulaiman di bawah runtuhan Masjid Al-Aqsa, kemudian akan melebarkan pemerintahannya ke Syria, Iraq, Jordan, Mesir dan terus menuju ke Al Madinah di Arab Saudi.

Pergerakan ini didakwa dibentuk bagi mengembangkan fahaman Yahudi dengan cara bergiat cergas di dalam bidang pendidikan, politik, budaya dan sosial.

Gerakan ini berkembang di seluruh dunia termasuk di negara-negara Islam seperti Turki era Mustafa Kamal Ataturk. Freemason juga berkembang luas di Mesir, Maghribi, Lubnan, Malaysia dan lain-lain.

Gerakan ini dikaburkan melalui kegiatan amal seperti membantu keluarga yang miskin dan menganjurkan pertunjukan amal untuk disedekahkan kepada mereka yang memerlukan.


Seseorang telah bertanya pada pehak Fremanson:


Islam Boleh Menjadi Freemason?


Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.


Semua pujian dan terima kasih kerana Allah, dan selawat dan salam ke atas Rasul-Nya.


Di tempat pertama, kami ingin ambil perhatian bahawa Islam hendaklah menunjukkan kesetiaan hanya kepada Allah, Penciptanya dan Pelindung Tunggal. Keutamaan pertama beliau seharusnya agama dan kepentingan imannya, kerana ia adalah iman itu sahaja yang membuat cerah hidupnya. Seorang Muslim tidak pernah affiliate dirinya dengan mana-mana organisasi yang bekerja untuk kemusnahan agama, sebaliknya, dia harus menganggap Al-Quran dan Sunnah Rasulullah (selawat dan salam kepadanya) sebagai sumber kelakuannya.


Tiada benda lain yang layak menerima amanah yang lebih daripada kedua-dua ini. Allah SWT berkata: "Wahai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan Rasul apabila Dia menyeru kamu beriman kerana hendak bahawa yang menghidupkan kamu, dan ketahuilah bahawa Allah datang di antara lelaki dan hati sendiri, dan bahawa sesungguhnya, Dialah Tuhan yang kepadaNya kamu akan dihimpunkan " (Al-Anfal: 24)


Freemasonry adalah sebuah pertubuhan rahsia yang kepercayaan dan amalan sepenuhnya disimpan sulit kecuali dari orang-orang yang telah dimulakan ke dalamnya. Mereka mempunyai tahap rahsia yang tidak dihebahkan kepada orang-orang yang berada pada tahap yang lebih rendah. Seorang Muslim tidak harus sekali-kali menjadi mangsa atau memberi kesetiaan kepada sesuatu yang tidak boleh diteliti oleh kriteria firma al-Quran dan Sunnah. Sesiapa yang menyertai Freemason adalah seperti orang yang menulis cek kosong; dengan berbuat demikian dia bersetuju untuk memberi kesetiaan membabi buta kepada pihak berkuasa untuk mematuhi kehendak mereka tidak kira apa yang mereka.


Seorang muslim boleh menyerahkan wasiatnya tanpa syarat kepada sesiapa melainkan Allah. Jika sesiapa berbuat demikian, dia adalah melakukan pelanggaran yang terang-terangan iaitu syirik (menyekutukan dengan Allah). Allah berfirman: "Adakah mereka mempunyai rakan kongsi yang lain dari Allah, yang hendaklah menetapkan bagi mereka ritual bahawa Allah telah tidak dibenarkan." (Ash-Shura: 21) "


Menyelidikinya teras Freemasonry dan jenis kepentingannya itu, kami ingin juga memetik berikut:


"Persatuan Freemason adalah sebuah organisasi rahsia dengan matlamat yang tidak pernah secara rasmi diisytiharkan di khalayak ramai. Ia menyelubungi dirinya dengan tirai yang tebal kerahsiaan setakat bahawa mana-mana rekrut baru memberikan sumpah yang paling sesungguhnya tidak mendedahkan rahsia. Beliau dibuat sepenuhnya sedar bahawa beliau mendedahkan rahsia ini pada bahaya kepada kehidupan beliau. Kemasukan ke masyarakat tidak terbuka kepada semua orang. Malah, Persatuan Freemason merekrut ahli-ahlinya selepas kajian yang teliti watak dan kedudukan mereka. Ia juga cuba sukar untuk menyenaraikan keahliannya raja-raja, presiden, menteri, ahli politik terkemuka dan orang-orang yang sangat berpengaruh. Mereka itu diberi keahlian kehormat yang mengekalkan mereka di pinggir masyarakat, yang bermaksud bahawa mereka tidak berkongsi dalam keputusannya yang membuat dan mereka tidak biarkan menjadi rahsia. Hanya mereka yang bersedia untuk bekerja dengan penuh dedikasi untuk tujuan masyarakat mengetahui rahsia-rahsia ini ini juga, selepas mereka telah lulus ujian tertentu dan dinaikkan pangkat dari darjah satu dengan yang lain dalam hierarki masyarakat.


Apa yang menarik orang ramai untuk menyertai Freemason adalah jaminan bantuan bersama ahli-ahlinya berjanji diri mereka untuk memberi pada menyertai. Freemason dijangka untuk memberi sokongan yang tidak terhad kepada ahli-ahli masyarakat yang lain. Ahli mempunyai tanda-tanda tertentu yang mereka datang untuk mengenali satu sama lain, seperti cara mereka berjabat tangan dengan orang lain dan tambahan tertentu dalam tandatangan mereka pada surat, dll. Di negara-negara di mana Freemasonry ditubuhkan, ini boleh menjadi kelebihan yang besar kepada mana-mana ahli yang menunjukkan dedikasi kepada perjuangan.


Beberapa orang telah menulis tentang rahsia bertujuan Persatuan Freemason. Ini adalah sebahagian besarnya bekas ahli yang meninggalkan masyarakat selepas mendapati bahawa mereka tidak boleh mendamaikan diri mereka kepada matlamat dan tujuan. Majoriti kes-kes ini adalah di negara-negara di mana masyarakat tidak mampu untuk mempromosikan dirinya, yang seterusnya, terhad keahliannya. Ini memaksa untuk menggalakkan ahli-ahli tertentu kepada darjah yang lebih tinggi, yang membolehkan mereka untuk mengetahui lebih lanjut rahsia masyarakat. Melalui orang-orang seperti kita tahu bahawa masyarakat mempunyai hierarki yang amat ketat yang menyimpan ahli-ahli di peringkat ijazah yang rendah sehingga mereka telah lulus ujian yang sangat teruk kesetiaan dan dedikasi. Kita juga tahu bahawa masyarakat memenuhi matlamat Yahudi dunia dan mendapat namanya dari tujuan tersebut. "Tukang batu" adalah pembina dan Persatuan daripada Freemason bertujuan untuk membina semula Kuil Sulaiman di Jerusalem selepas memusnahkan Masjid Al-Aqsa kerana orang-orang Yahudi mendakwa bahawa masjid yang telah dibina di atas tapak kuil yang dimusnahkan.


Semua yang furthers kepentingan orang-orang Yahudi dan menggalakkan kedudukan mereka di dunia ini yang dilaksanakan oleh masyarakat. Penutup kerahsiaan mutlak dan hierarki ketat membolehkan ia menggunakan kedudukan dan pengaruh ahli-ahli yang bukan-Yahudi untuk berkhidmat kepada punca Yahudi. Kita perlu memahami bahawa ramai ahli-ahlinya bekerja untuk masyarakat mempercayai bahawa mereka hanya berkhidmat punca kebebasan, kesaksamaan dan keadilan. Mereka masih tidak sedar bahawa mereka hanya berkhidmat kepada punca memberikan ketuanan orang-orang Yahudi dalam urusan dunia. Freemason telah selama ini yang diperolehi sendiri beberapa musuh, terutama sekali Gereja Katolik.


Memandangkan semua ini, tidak ada keraguan bahawa jika seorang Muslim menyertai Persatuan Freemason, dia melanggar ajaran Islam. Matlamat, dasar dan amalan masyarakat ini bertentangan dengan prinsip-prinsip Islam dan melanggar undang-undang. Sebagai contoh, Islam percaya dalam mengekalkan keadilan di kalangan semua rakyat, tanpa mengira bangsa, warna kulit, keluarga, kedudukan, atau kepercayaan. Seseorang Islam mestilah adil kepada semua rakyat. Islam melarang pilih kasih, nepotisme dan diskriminasi atas dasar apa-apa. Freemason menyokong satu sama lain atas dasar keanggotaan masyarakat mereka.


Islam menghormati agama-agama lain. Freemasonry menipu ahli-ahlinya untuk berfikir bahawa mereka lagi sebab kemanusiaan yang lebih baik apabila mereka sebenarnya melanjutkan kepentingan orang-orang yang bertujuan untuk memberikan ketuanan orang-orang Yahudi ke atas semua rakyat dunia. Islam adalah mesej terakhir daripada Allah kepada manusia. Ia adalah agama yang menggantikan semua mesej yang lalu ilahi, termasuk Judaism.


Freemason bertujuan untuk memusnahkan Masjid Al-Aqsa untuk membina semula Kuil Sulaiman di tempatnya. Bagaimana Islam, maka, menyertai masyarakat seperti itu?


Islam percaya dalam kaedah terbuka dan diisytiharkan matlamat dan arahan umatnya untuk selalu jujur ​​dan mengikuti jalan yang lurus. Freemasonry selubung sendiri secara rahsia untuk menampung amalan jahat. Jika matlamatnya adalah benar-benar untuk menggalakkan kemanusiaan yang lebih baik, ia akan datang ke dalam terbuka dan mengisytiharkan matlamat dan dasar. Hanya jahat cloaks sendiri secara rahsia kerana ia mahu menyembunyikan sifat yang tidak elok. "


Gerakan ini jelas nyata memperjuangkan kewujudan negara Israel dan Yahudi di bumi Palestin antara tahun 1940an dan 1970-an.

Lantaran orang Islam bersikap anti-Freemason, anti-Semitisme dan anti-Zionisme. Ada yang mengaitkan Freemason dengan Dajjal yang akan hadir pada akhir zaman.

Ini berdasarkan simbol Free Masonic yang dikenali "Satu Mata Melihat Semua" (All Seeing One Eye) dikatakan menyerupai Dajjal bermata satu.Kristian dan Freemason

Beberapa mazhab Kristian mempunyai sikap negatif terhadap Freemason termasuk mengharamkan atau tidak menggalakkan penganutnya daripada menjadi ahli Freemason.

Kristian Katolik mempunyai sejarah panjang dalam penolakannya.

Penolakan Gereja Katolik berdasarkan dakwaan bahawa Freemason mengajar bahawa semua agama adalah sama yang bertentangan dengan doktrin Gereja Katolik.

Terdapat banyak arahan paus yang melarang terlibat dengan Freemason. Pertama adalah daripada Paus Clemant XII pada 28 April 1738 dan yang terbaru daripada Paus Leo XIII pada 15 Oktober 1890. Kanun Hukum Gereja tahun 1917 juga mengharamkan buka yang mesra dengan Freemason.

Pada tahun 1983, Gereja mengeluarkan Kanun Hukum Gereja yang baru tetapi berlainan daripada sebelumnya, ia tidak secara jelas menyebut persatuan rahsia mana yang dikutuk.

Ini menyebabkan ramai daripada kalangan penganut Katolik mahu pun daripada Freemason yang percaya larangan ke atas Freemason sudah ditarik balik.

Bagaimana pun perkara ini dijelaskan oleh Kardinal Joseph Ratzinger (yang kini Paus Benedict XVI) bahawa pihak Gereja Katolik masih menganggap doktrin Katolik dan Freemason tidak selari dan keanggotaan penganut Katolik dalam Freemason masih dilarang.

Bagi Gereja Protestan pula, penentangan lebih kepada dakwaan Freemason mengamalkan mistik, percaya kepada benda ghaib dan pengikut syaitan (satanisme).

Seorang ahli Freemason yang kontroversi, Albert Pike, sentiasa dijadikan contoh rujukan oleh Gereja Protestan.

Pike adalah tokoh kontroversi yang terkenal sebagai penganut ajaran syaitan dan juga ahli Freemason. Menurut Pike, tiga perang dunia harus terjadi dengan perang dunia ketiga sebagai yang terakhir untuk memberi jalan kepada mekarnya agama dunia yang baru yang menjadikan Lucifer sebagai tuhan.

Mereka sudah pun berada di sekeliling kita.


The Arrivals Part 00 (Intro) - Malay Sub 


The Arrivals Part 01 (Bukti Dari Quran) - Malay Sub


0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More